29 sierpnia 2013

Ślubna z balonem (2)

Witajcie! Na samym początku chciałam Wam zwrócić uwagę na pewne zmiany wprowadzone na bloga. Wprowadziłam KARTY - strona główna (czyli blog), galeria (gdzie znajdują się miniaturki wszystkich moich prac, z odnośnikami do poszczególnych postów) i o mnie (czyli kilka słów o sobie). Mam nadzieję, że ułatwi to Wam przeglądanie mojej strony, w szczególności osobom, które nie są dobrze obeznane w funkcjonowaniu bloggera.



__________________________________________________________________


Dzisiaj kolejna odsłona poprzedniej kartki z balonikiem w kształcie serca. Tym razem w odcieniach niebieskich. Swoją drogą - panna młoda z blond włosami pewnie będzie pięknie wyglądać w towarzystwie granatu :)


Zapraszam do oglądania!








__________________________________________________________________

Jeśli chciałbyś zamówić u mnie kartkę lub zapytać o jej cenę 
- napisz maila: pawliczek.agata@gmail.com!

23 sierpnia 2013

Ślubna z balonem

Przedstawiam kolejną kartkę z serii ślubnych - para młoda z balonem :) Parze Młodej życzę szczęścia na nowej drodze życia i pozdrawiam zamawiających :)







Przy okazji wykonywania tej kartki miałam okazję pierwszy raz wykorzystać mój nowy nabytek - pieczątkę z adresem bloga, która jest moim "podpisem" na każdej kartce :)


3 sierpnia 2013

Mus z białej czekolady z owocami



Dzisiejsza propozycja dedykowana jest osobom, które od czasu do czasu lubią zjeść coś bardzo słodkiego, jak i dla tych, którzy kochają białą czekoladę. Deser dostarcza na prawdę mocno słodkich doznań :)

Pomysł zaczerpnięty z Kwestii Smaku


Mus z białej czekolady:
  • 100 g białej czekolady
  • 1 duże jajo
  • 3 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki kremówki (z lodówki)
  • dowolne owoce
  • ewentualnie likier kokosowy

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. W miseczce ubić białko na rzadką pianę, dodać cukier i dalej ubijać aż piana będzie sztywna. Przestudzoną rozpuszczoną czekoladę wymieszać z 3 łyżkami kremówki, a następnie energicznie połączyć z żółtkiem. Do tak powstałej masy dodawać ubitego białka i ubitą resztę śmietany kremówki, delikatnie mieszając. Przełożyć do naczyń, wstawić na noc do lodówki.
Przed podaniem udekorować owocami i polać likierem.