26 listopada 2012

Coś miłego!



Był dzień rozpieszczania mężczyzn, był i dzień rozpieszczania kobiet. 
Mój narzeczony nie pozostał mi dłużny i  zrobił dla mnie takie oto cudo...


Camembert zapiekany z miodem

  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka płatków migdałów
  • 1 łyżka posiekanych suszonych moreli
  • 250 g sera camembert w drewnianym opakowaniu (np. President)
  • 1 gałązka tymianku (opcjonalnie)
  • pieprz
Przekładamy ser na papier do pieczenia - kawałek musi być na tyle duży, aby uformować z niego sakiewkę. Wkładamy z powrotem do drewnianego opakowania. Na ser nakładamy migdały, morele, polewamy miodem, doprawiamy pieprzem. Zawiązujemy papier w sakiewkę, pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Podajemy na ciepło z chrupkim pieczywem.
To było PRZEPYSZNE!
* Przepis pochodzi z czasopisma Kuchnia (nr 9/2012)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz